باید اعتراف کنم که کتابباز قهاری نیستم. اما وقتی گذرت به کوچه نویسندگی میافتد باید حواست جمع دودوتا چهارتای هزینههای خرید کتابت هم باشد.
حداقل توی این یکسال اخیر مصرف کتابم چندین برابر شده است. درگذشته ماهی یکی دوتا کتاب تو سبد خرید ماهانهام قرار داشت، اما الان این کالا جز اقلام ضروری زندگیم شده است. یکی از عادتهای خوبی که سالها در خودم پروراندم هدیه کتاب به دوستانم در روز تولدشان بود و به این بهانه کتابی نیز راهی کتابخانه خودم هم میکردم.
سالها میدان ونک محل همیشگی رفت و آمد روزانهام از خانه تا محل کار بود. توی میدان ونک شهرکتاب بزرگی بود که توی تقاطع جنوبی میدان به سمت خیابان ولیعصر قرار داشت. کتابفروشی توی یک زیرزمین درندشت بود که با پلههای بلند و حفاظ میلهاش برایم حال و هوای نوستالژی داشت. نمیدانم بخاطر بزرگ بودن و تنوع کتابها و لوازمالتحریرهایش بود یا نوای موسیقی سنتی که همیشه توی فضا میپیچید یا حضور آدمهای رنگ و وارنگی که از شلوغی زندگی ماشینی به آنجا پناه آورده بودند باعث میشد ماهی دو سه بار گذرم به آن گوشه دنج بیفتد و از بوی کتاب تازه مست شوم.
حالا روزها از آن دوران گذشته است، عادت کتابخوانی من قویتر شده است. شاید در آن زمان قیمت کتاب آخرین چیزی بود که به آن میاندیشیدم. اما الان مقایسه قیمتهای مختلف کتاب و خرید کتابهای بیشتر در اولویتم قرار دارد.
کتاب «زنان در روزگارشان» را هم سال گذشته تعریفاش را شنیدم اما وقتی جستی توی اینترنت زدم و قیمت بالای آن را دیدم از خیرش گذشتم. این وسوسه همراهم بود تا اینکه چندماه پیش فیدیبو نسخه الکترونیکیاش را به بازار عرضه کرد و من را از این دلمشغولی رهانید.
معرفی کتاب
مارلین لگیت در کتابش تلاش کرده است مسیر جنبش فمینیسم و تبعات ناشی از آن و نتایجی که زنان به کمک آن گرفته
اند را بررسی کند و تمام نقاط تاریک و روشن یک چنین مسئله
ای را بازگو نماید. مارلین لگیت جنبش اولیه و ثانویه
ی فمینیسم را در کتابش آورده و از افراط و تفریط
ها حرف زده است.
این استاد دانشگاه مروری جامع، زنده و در دسترس از جنبشهای فمینیستی غربی از قرون وسطی تا قرن بیستم اخیر نوشته است. با داشتن هر فصل شامل جدول زمانی و گزیدههای مختصر از اسناد منبع اصلی، این متن به عنوان پایهای ایدهآل برای تاریخچه فمینیسم یا دوره مطالعات زنان یا به عنوان یک متن تکمیلی در یک دوره گستردهتر از تاریخ زنان یا دوره تمدن غربی است.
زنان در روزگارشان؛ تاریخ فمنیسم در غرب In Their Time: A History of Feminism in Western Society
نوشته: مارلین لگیت
ترجمه: نیلوفر مهدیان
لینک خرید از آمازون
نشر: نی
اولین چاپ: ۱۳۹۱
لینک خرید از فیدیبو
تعداد صفحات: ۶۱۴
قطع: رقعی
شاید کتاب در نگاه اول حجیم به نظر برسد اما با توجه به موضوع جالب و روانی ترجمه ملالآور نیست.
قیمت نسخه چاپی: ۶۴۰،۰۰۰ ریال
قیمت نسخه الکترونیکی: ۳۸۴،۰۰۰ ریال
معرفی کوتاه ناشر
نشر نی یکی از مطرحترین نشریات کشور است که در سال ۱۳۶۳ تأسیس شده است و تاکنون در حوزههایی چون ادبیات، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، حقوق، اقتصاد، مدیریت، دین، فلسفه، تاریخ، روانشناسی، علوم طبیعی و هنر بیش از ۱۵۰۰ عنوان کتاب راهی بازار نشر کرده است.
سایر ترجمههای نیلوفر مهدیان
_ دو جستار درباره فلسفه سیاسی فمنیسم
_ همچون ستارگان
_ نجات جنگلها
_ فاجعه در ساحل
_ کمبود غذا در کره زمین
_ آلودگی شیمیایی
_ نجات حیات وحش

چند جمله طلایی از کتاب
_ مطالبه تغییرات بنیادین تنها هنگامی ممکن شد که بنیادها، بهجای منشایی الهی، منشایی انسانی یافتند.
_ بیعدالتی معیار دوگانهای (است) که به مردان اجازه گناه میدهد و به زنان نمیدهد.
_ برخوردار کردن جهان از آموزش آزادانه زنان، زدودن انگاره خداوند از مرد است.
_ ازدواجی باید براساس استقلال اقتصادی زنان پایهریزی شود و زنان نباید «برای نان و پنیر» به ازدواج یا حفظ آن ترغیب شوند.
_ نمیتوان با عقب نگهداشتن زنان در رقابت با مردان، از آنان حمایت کرد. اگر برابری میخواهید باید برابری را بپذیرید. زنان نمیتوانند هر دو شیوه را اختیار کنند.
یک پاراگراف جالب از کتاب
ما عاملان سرکوب خود را مردان میدانیم. برتری طلبی مردان قدیمیترین و بنیادیترین شکل سلطه است. تمام اشکال دیگر استثمار و سرکوب (نژادپرستی، سرمایهداری، امپریالیسم و غیره) تبعات برتریطلبی مرداناند: مردان بر زنان، و تعداد کمی از مردان بر بقیه ایشان، تسلط دارند. تمام ساختارهای قدرت در طول تاریخ به نفع مردان و تثبیت سلطه ایشان بوده است. مردان تمام نهادهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را تحت کنترل داشته و از آنها به ضرب و زور پشتیبانی کردهاند. آنها از قدرت خود برای نگهداشتن زنان در موقعیت فرودست بهرهبردهاند. تمام مردان از برتری مردانه به منافع اقتصادی، جنسی و روانی دست مییابند. تمام مردان زنان را سرکوب کردهاند.
درباره مارلین لگیت
مارلین لگیت مورخ اروپای مدرن است. این استاد دانشگاه تحصیل در رشتهی تاریخ را در واشنگتن و در دانشگاه سنت لوئیس آغاز کرد و تا مقطع دکترا پیش رفت. او مدرک دکترای تاریخ خود را از دانشگاه ییل دریافت کرده است. او در کالج کاپیلانو در ونکور کانادا استاد دانشگاه است، و تدریس را از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سن خوزه آغاز کرد و پس از آن مدتها در دانشگاههای مختلف درس داد تا اینکه به کاپیلاتو آمد. بااینکه اروپای مدرن زمینهی اصلی کار او بود اما در این دانشگاه تاریخ کانادا، تاریخ دین، تاریخزنان، اروپا در قرون وسطا و همچنین تاریخ آمریکای لاتین هم تدریس کرده است. مارلین لگیت به حوزهی زنان بسیار علاقهمند است و تاکنون مقالههای بسیار زیادی دربارهی تاریخزنان و نظریهی فمینیسم نوشته است.
او پیش از کتاب زنان در روزگارشان کتاب دیگری در سال ۱۹۹۶ نوشته بود که موضع آنهم به جنبش فمینیسم مربوط میشود. این کتاب «ایجاد امواج: تاریخ فمینیسم در جوامع غربی» نام دارد.
مطالعه این کتاب در چه زمینهای به من یاری رساند؟
شناخت تاریخ فمنیسم و مصائبی که بر زنان در طول زمان گذشته است من را از این خواب غفلت بیدار کرد که برای رسیدن به خواستههای زنان سرزمینم پیش از پیش مقاومت و صبوری به خرج دهم. بدانم که برای دستیابی به حداقلها، زنان در کشورهای دیگر بهای فراوانی پرداختهاند. آنان برای تغییر دیدگاه جامعه و خروج از بنبست فرودستی جانفشانیها و مرارتهای زیادی را تحمل کردهاند.
ما زنان خاورمیانه وقتی به شرایط و رفاه زنان کشورهای توسعهیافته مینگریم ناخودآگاه در دل به موقعیت آنان رشک میبریم و در آرزوی رسیدن به آن شرایط میسوزیم. اما باید واقف باشیم که امتیازات آنان در درجه اول در سایه آگاهی و در درجه بعد با اتکا بر نیروی زنانهشان و پایمردی حاصل گردیده است.
علیرغم تفاوتهای فاحش در سنت و مذهب میان کشور ما و کشورهای غربی، این زنان با ما قرابتهای انکارنشدنی دارند. بنابراین برای حصول به مطلوب اگرچه شایسته نیست دقیقا پا جای پای آنان بگذاریم اما میتوانیم از آنان الگوبرداری کنیم و با درک شرایط از نقاط مثبتشان درس و از اشتباهاتشان عبرت بیاموزیم.
What’s up, always i used to check web site posts here early in the
morning, for the reason that i love to find out more and more.
thanks